Hur härlig har den här helgen varit?! Hösten är här, men solen är varm och vindarna ljumma! Perfekt för bär- och svampplockning! Nedan är ett litet recept på björnbärssylt - passar utmärkt till vispad grädde, glass eller i syltkakor (vilka jag ska lägga ut ett recept på så småningom...). Sylten ensam får givetvis inga grisar eftersom det mesta av dess energi kommer från kolhydrater. Det sagt så innehåller min björnbärssylt 6,5% kolhydrater jämfört med de ca 40% som vanlig björnbärssylt innehåller!
Björnbärssylt
Ingredienser1 liter bär
1 dl xylitol
Gör så här
Lägg bär och xylitol i en gryta. Låt koka upp under omrörning, låt koka ytterligare 5-10 minuter - tills bären mjuknat och fallit sönder. Stormkoka ett par minuter, skumma om det behövs. Låt sylten svalna. Eftersom xylitolen inte har några konserverande egenskaper så fryser jag sylten i portionsförpackningar om ca 2 dl i varje påse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar