söndag 25 augusti 2013

Kålrotssallad (ca 6 portioner)























Det här är min nya favorit. Kålrotssallad är ett alternativ till potatissallad. Jag föredrar en vinegrette framför traditionell potatissallad!


Kålrotssallad




Ingredienser

400 g kålrot
1 paprika
1 knippe sparris
1 kruka basilika
100 g bladspenat
200 g romansallad
2 msk dijongsenap
0,25 dl vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja
Salt & peppar

Gör så här
Skala och skiva kålroten i rätt så rejäla bitar. Koka i 15 minuter, testa med en sticka så att de är mjuka. Skölj och skiva paprikan i ganska stora bitar. Rosta paprikan i 200° i ca 15 minuter. Koka sparrisen i 2-3 minuter. Skölj och rensa övriga grönsaker och skär ner dem. Jag gillar salladen "chunky" så jag låter allt vara i rätt så stora bitar. Blanda alla grönsaker i en stor bunke. Vispa ihop dijongsenap, vinäger, olja och peppar och rör ner i grönsakerna. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar