söndag 29 september 2013

Lenas pumpasoppa à la LCHF (ca 14 portioner)

















Jag serverar pumpasoppan med smetana, supersmaskigt, utan smetanan så får soppan inga grisar. Den här grönsakssoppan innehåller i princip bara grönsaker med låg kolhydrathalt (med undantag av moroten), så det blir inte så mycket kolhydrater, men den innehåller ju inte så mycket proteiner eller fett heller! :)

Lenas pumpasoppa

Ingredienser
0,25 st liten pumpa
2 st gul lök
0,5 bunt selleri
6 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
2 st små morötter

1 dl olivolja
1 liten kruka gräslök
1 liten kruka persilja
2 st mindre lagerblad
1 l grönsaksbuljong
Smaka av med salt, peppar och riven muskot

Gör så här
Gör i ordning buljongen. Rensa, skölj och skär grönsakerna i rätt så rejäla bitar. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt buljong och lagerblad, låt koka tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt de färska kryddorna. Mixa alltihop med en stavmixer och späd med buljong om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar