Majonnäs är ju det mest LCHF:iga man kan äta - äggula och olja! Det är enkelt att göra den själv och då vet man ju vad som är i den...
Majonnäs
Ingredienser
2 dl rapsolja
2 st äggulor
1 tsk dijongsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
Gör så här
Se till att allt är rumstempererat. Blanda alla ingredienser utom oljan i en hög smal bunke (sådana som oftast följer med din stavmixer). Använd vispen på din stavmixer och vispa äggröran medan du tillför oljan droppvis. Att lyckas med detta utan fyra händer, dvs en person som håller i bunken och en som fixar resten är lite av ett konststycke. Jag brukar sätta mig på kökspallen, breda ut en plastpåse i knät (så att jag inte får olja på kläderna), klämma fast bunken mellan knäna, ta ett fast grepp om stavmixern med högerhanden och en kanna med oljan i vänsterhanden - ser du det framför dig? Busenkelt! :) Förvara i en burk med ett tätslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar