söndag 29 september 2013

Auberginesallad (4 portioner)






















Det här är en variation på ugnsbakad aubergine som min mamma brukar göra. Jag har funderat på att dela med mig av denna rätt, men för att vara helt ärlig så gör den sig inte så bra på bild... Förvisso välsmakande, men brun geggamoja! :) Jag gillar också mixen av smaker när man tillsätter den lite syrliga tomaten och kryddiga basilikan!

Auberginesallad





Ingredienser
1 stor aubergine
ca 1 dl olivolja
3 stycken tomater
0,5 kruka basilika
Salt

Gör så här
Skölj auberginenen och skiva den i 0,5 cm tjocka skivor. Sprid ut hälften av oljan i botten på din plåt och kör runt aubergineskivorna i oljan - ringla sedan resten över skivorna. Håll i sär skivorna i möjligaste mån. Stek skivorna i ugnen på 200° i ca 30 minuter - vänd då och då. Om de ser torra ut så tillsätt lite mer olja. Salta med flingsalt när de tas ut ur ugnen.

Skölj och skiva tomaterna. Varva sedan aubergine, tomat och basilika på ett fat. Den kan serveras till det mesta - grillat, en köttbit eller haloumi - och är god både ljummen och kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar