onsdag 29 augusti 2012

Squash-pasta LCHF (4 portioner)



Här kommer ett recept för alla pastasugna! Den här gången serverade jag den med fetaostsnäckor från ICA. För den som måste ha ketchup till pasta har Felix precis lanserat en ketchup som är sötad med Stevia, som är helt OK. Den är förstås inte fri från kolhydrater, men betydligt bättre än vanlig!


Squash-pasta LCHF






Ingredienser
1 stor squash
2 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
2 msk grönsaksfond
Några kvistar färska kryddor

Gör så här
Jag har en grönsakssvarv så jag svarvar squashen i långa strängar som jag sedan klipper ner, men det går också bra att hyvla ner squashen på längden, med en osthyvel. Fräs vitlöken i oljan och tillsätt créme fraichen och koka upp. Tillsätt fonden och låt koka ett par minuter. Lägg ner squashen och låt koka upp igen.


4 kommentarer:

  1. Vad är det för grönsakssvarv du har? Har funderat på att skaffa en sådan istället för min julienneskalare.

    SvaraRadera
  2. Hej Malin!

    Jag använder denna, det finns säkert andra, men jag tycker att den är bra! :)

    http://www.alltikok.se/index.php?page=shop.product_details&category_id=0&flypage=flypage.tpl&product_id=874&Itemid=54&option=com_virtuemart

    SvaraRadera
  3. Jag köpte min svarv från Verner & Verner våren 2013. Kostade då 534 ink moms och frakt. Har använt den supermycket.

    SvaraRadera