onsdag 15 augusti 2012

Nya tortyrredskapDen 27:e juli skrev jag ett inlägg En räddare i nöden om Clair Davies bok Massera själv bort dina smärtor!

För att kunna massera sig själv krävs ibland vissa redskap. Jag och min man masserar oftast varandra och då mest med fingrar, knogar och armbågar. Vi har också skaffat en massagehand med kulor på undersidan som är mycket effektiv och sparar lederna i fingrarna och handleder – den kostar 69 kr på Clas Ohlson – så den är väl värd en investering! I boken rekommenderas något som kallas en thera cane. De går tyvärr inte att köpa i Sverige.

Under semestern så bestämde sig min man för att kolla upp om det har hänt något på trigger point theory området och hittade följande redskap, som vi i vanlig ordning, givetvis, måste testa!! Vi köpte dem på motion.se


Vi köpte The ultimate 6 kit som bestod av 4 redskap och 2 instruktionsfilmer/böcker. Det visade sig att dessa färgglada och lätta leksaker är sjukt effektiva tortyrredskap! Den stora rullen är för låren, den lilla för vaderna och bollen är för bröst, nacke och axlar! Men bollen är också mycket bra för att komma åt nära benen, som t.ex. vid knäna.

Bollen använder man genom att trycka på den med händerna och rulla över muskeln. Den är hård så man kan lägga hela kroppstyngden på. Rullarna använder man tillsammans med sin kroppsvikt. Riktigt plågsamt – men då är det ju också effektivt!

De är inte billiga, men effektiva och lätta att använda på sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar