onsdag 8 augusti 2012

Kebab (4 portioner)






















Cypriotisk kebab är grillspett av olika slag. De serverar också den typen av kebab som oftast serveras här, men de kallar den för libanesisk kebab och pita. På bilden finns fläskkebab, haloumikebab och lammkebab.

Kebab



Ingredienser
400 gram av valfritt kött, gärna lite fetare delar som urbenade kycklinglår
Salt och peppar

Gör så här
Lägg dina grillpinnar i vatten en stund innan. Skär köttet i lagom stora bitar och trä upp på pinnarna. Salta och peppra precis innan du grillar eller precis efter. Tips om du vill bjuda flera gäster på grillat, men inte vill stå framför grillen hela kvällen, så går det alldelles utmärkt att för-grilla kött, bara så att det får stekyta och den goda smaken och sedan laga det klart i ugnen när gästerna har kommit! :)

2 kommentarer:

  1. Ser härligt GOTT ut <3

    SvaraRadera
  2. Oj, det här ser RIKTIGT gott ut! :)

    SvaraRadera