Svart trumpetsvamp är kanske inte alltid så lätt att hitta vare sig färsk eller torkad. Jag får mina av mina föräldrar, som plockar mycket svamp. Den går givetvis att byta ut mot annan svamp, men svart trumpetsvamp har en ganska stark smak, om man jämför med t.ex. trattkantarell. Så, om du väljer en annan svamp försök hitta en med mycket smak och ta lite mer, annars kommer såsen bara att smaka kalvfond! Såsen passar bra till allt stekt kött.
Svart trumpetsvampsås
Ingredienser
1-2 nävar torkad svart trumpetsvamp
20 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
Gör så här
Smula svampen något och lägg i en skål, häll över lite kokhett vatten och låt svälla ett par minuter. Låt svampen rinna av. Stek svampen i smöret ett par minuter och tillsätt sedan resterande ingredienser. Låt koka upp och smaka av med mer fond om det behövs.
Smula svampen något och lägg i en skål, häll över lite kokhett vatten och låt svälla ett par minuter. Låt svampen rinna av. Stek svampen i smöret ett par minuter och tillsätt sedan resterande ingredienser. Låt koka upp och smaka av med mer fond om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar