Rostade grönsaker ska givetvis serveras tillsammans med något annat, så blir energiprocenten (antalet grisar) bättre, men för dig som är mycket orolig för kolhydrater så kan man byta ut kålrot och pumpa mot t.ex. blomkål och squash. Jag serverade dessa grönsaker med stekt oxfilé och svampsås gjord på svart trumpetsvamp.
Rostade grönsaker
Ingredienser
0,5 röd paprika
0,5 orange paprika
0,5 gul paprika
3 st scharlottenlök
1 st rödlök
200 g pumpa
200 g kålrot
1 dl olivolja
Flingsalt
0,5 gul paprika
3 st scharlottenlök
1 st rödlök
200 g pumpa
200 g kålrot
1 dl olivolja
Flingsalt
Gör så här
Skölj och rensa alla grönsaker, skär i rätt stora bitar. Lägg skurna grönsaker i en skål och häll i olivoljan, blanda väl. Rosta i ugnen på 200° i ca 20 minuter, rör runt efter halva tiden. Strö över några nypor salt, rör och servera!
Skölj och rensa alla grönsaker, skär i rätt stora bitar. Lägg skurna grönsaker i en skål och häll i olivoljan, blanda väl. Rosta i ugnen på 200° i ca 20 minuter, rör runt efter halva tiden. Strö över några nypor salt, rör och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar