Mojito är en klassisk sommardrink som fungerar alldeles utmärkt med en sockerlag gjord på sukrin melis!
Mojito LCHF
Ingredienser
Sockerlag
1 dl vatten
1 dl sukrin melis (ersättning för florsocker)
Mojito
1 dl vatten
1 dl sukrin melis (ersättning för florsocker)
Mojito
6 cl ljus rom
2 msk sockerlag
1/2 limefrukt
1 näve, ca 15 blad av färsk mynta (eller efter smak)
Sodavatten eller kolsyrat vatten
Is
Gör så här
Sockerlag
Häll lika delar sukrin melis (vanlig sukrin fungerar inte den kristalliserar sig när den svalnar) och vatten i en gryta. Värm under omrörning till sukrinet har smält. Ska ej koka. Förvara svalt.
2 msk sockerlag
1/2 limefrukt
1 näve, ca 15 blad av färsk mynta (eller efter smak)
Sodavatten eller kolsyrat vatten
Is
Gör så här
Sockerlag
Häll lika delar sukrin melis (vanlig sukrin fungerar inte den kristalliserar sig när den svalnar) och vatten i en gryta. Värm under omrörning till sukrinet har smält. Ska ej koka. Förvara svalt.
Mojito
Tvätta limen noga. Pressa ut limesaft i glaset och dela sedan limen i mindre bitar som läggs i ett högt glas. Tillsatt sockerlag och myntan. Stöt myntan i limeblandningen. Om du inte har en mortelstöt för mojito så går det utmärkt att använda en vanlig mortel. Fyll på med ljus rom och vatten. Garnera med lime och mynta.
Tvätta limen noga. Pressa ut limesaft i glaset och dela sedan limen i mindre bitar som läggs i ett högt glas. Tillsatt sockerlag och myntan. Stöt myntan i limeblandningen. Om du inte har en mortelstöt för mojito så går det utmärkt att använda en vanlig mortel. Fyll på med ljus rom och vatten. Garnera med lime och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar