måndag 17 december 2012

English fudge LCHF (18 stycken)


På vårt julgodisbord brukar det traditionellt finnas rätt många olika varianter, min syster och jag brukar stå för de flesta godsakerna, men mamma gör knäck och English fudge. Detta recept har väldigt lite med mammas fudge att göra, men den smakar ganska likt! En ny julfavorit! :)

English fudge LCHF





Ingredienser
2 dl vispgrädde
40 g mörk choklad (J.D. Gross Arriba Superieur 81%)
50 g smör
1 krm vaniljpulver
2 msk sukrin
1 knivsudd stevia
50 g mandel

Gör så här
Hacka mandlarna. Smält grädde, choklad, smör, vaniljpulver, sukrin och stevia i en tjockbottnad gryta. Koka på låg värme tills chokladsmeten tjocknar, ca 20 minuter. Blanda i mandlarna och häll upp i en form ca 15x15 cm. Låt stelna och skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar