torsdag 25 oktober 2012

Spindelkaka! (20-30 stycken)
Spindelkaka


Ingredienser
Mandelbotten
100 g mjukt osaltat smör
3 msk sukrin melis
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 tsk vaniljpulver

Smörkräm

100 g mjukt osaltat smör
1 msk sukrin melis
0,5 tsk vaniljpulver
100 g mörk choklad
1 äggula

Dekor
Lite choklad
1 dl kokosflingor
orange hushållsfärg

Gör så här
Mandelbotten: Kör smör, sötning och vanilj pösigt i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mjukt och pösigt. Tillsätt mandelmjöl och kokosnötsmjöl. Kavla mellan två bakplåtspapper som du fuktat något. Var försiktig så att degen inte blir för tunn, ca 3 mm är bra, skär ut cirklar i den storlek du föredrar - dessa är lite större än en rund pepparkaksform. Placera kakorna på en plåt, de sväller inte så man kan ha dem nära varandra. Grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 15 minuter, låt svalna på galler.

Smörkräm: Smält chokladen och låt svalna - det är viktigt att smöret inte smälter när man tillsätter chokladen så den måste vara rumstempererad. Vispa smör, sötning och vanilj pösigt. Vispa ner äggula och sedan choklad. 

Kokos: att färga kokos är busenkelt! Lägg önskad mängd kokos i en påse, droppa i hushållsfärg. Stäng påsen så att den är som en uppblåst ballong och skaka för all vad tygeln håller! :) Fyll på med mer färg om det inte blir tillräckligt intensivt.

När mandelbottnarna svalnat helt så bred ut smörkrämen med en kniv och dekorera. I sann Halloween-anda färgade jag lite kokos orange och gjorde spindlar av lite smält choklad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar