söndag 28 oktober 2012

Peanutbutter cups (60 stycken)Jag kallar dem för cups, fast de väl egentligen borde heta bars, med tanke på utseendet, men receptet är på peanutbutter cups och det är ju ett så vedertaget begrepp så... Skillnaden mot vanliga är att jag tagit bort smulade kex och att sockret byts ut mot sukrin, men jag har inte alls haft samma mängd, tycker inte att det behövs!


Peanutbutter cups

Ingredienser
Chokladöverdrag
80 g mörk choklad (jag har nyligen hittat Arriba Superieur 81%)
50 g osaltat smör

Jordnötssmörsfyllning
2 dl jordnötssmör crunchy från Skippy
100 g osaltat smör
3 msk sukrin
Några korn stevia
2 msk kokosmjöl

Gör så här

Chokladöverdrag: Gör en 20x20 cm form av bakplåtspapper. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Bred ut hälften av blandningen i ett jämt lager på pappersformens botten. Ställ in i kylskåpet.

Jordnötssmörsfyllning: Smält smöret och ta från plattan. Rör ner sötning tills det blir jämt. Tillsätt jordnötssmöret och rör tills det blandat sig. Tillsätt till slut kokosnötsmjölet och rör tills det inte finns några klumpar. 


Häll försiktigt jordnötsblandningen över chokladlagret i pappersformen. Ställ in i kylskåpet igen tills den har stelnat och bred sedan ut det sista lagret med choklad. Ställ in i kylskåpet igen. 

När den har stelnat skär upp den i ca 60 bitar - eller så stora som du tycker är lagom. Jag brukar använda en kniv som jag först sköljer i varmt vatten.

2 kommentarer:

  1. Dessa Peanutbutter cups fick jag den stora äran att smaka, det godaste godis jag någonsin ätit :-) Jag kan rekommendera alla att göra dessa. Tack Elin!

    Kram
    Kicki

    SvaraRadera
  2. :) kul att de uppskattas!

    SvaraRadera