fredag 20 juli 2012

Körsbärsdröm LCHF-glass (4-6 portioner)



Den här glassen kombinerar en svag syrlighet från körsbären med sötman från chokladen!



Körsbärsdröm LCHF-glass





Ingredienser
350 g körsbär
0,5 apelsin
100 g 70% mörk choklad (från Marabou)
3 dl vispgrädde
1 msk sukrin+

Gör så här
Finhacka chokladen, använd inte mixern, jag vet att det är frestande, men det blir inte lika bra. Och när man inte tillsätter socker så är det viktigt att utnyttja sötman i chokladen!
Kärna ur och mixa körsbären. Passera körsbären genom en sil. Pressa apelsinen och rör ner i de passerade körsbären. Vispa ner sukrin+ i de passerade körsbären. 
 
Vispa grädden hårt. Vänd ner de passerade körsbären i den vispade grädden och sist den hackade chokladen!

Kör i glassmaskin enligt tillverkarinstruktionerna. Om du inte har en glassmaskin så häll smeten i en bunken och ställ i frysen till den börjat frysa i kanterna, ca 2 timmar. Skrapa ur glassen och kör i mixer till en jämn smet och frys sedan igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar