måndag 23 juli 2012

Coleslaw LCHF (4 portioner)Det är sant - jag har en passion för kål! 

Jag tycker om kål i alla dess former och smaker. Min vän, vars mamma kom från Zambia, brukar lite skämtsamt säga att min förkärlek för kål och mina starka åsikter om hur den ska skäras beror på att jag varit afrikan i ett tidigare liv. Hur det är med det låter jag vara osagt, men att vitkål ska finstrimlas och att man INTE får rätt resultat om man fuskar med osthyvel – det står jag för!

Vitkål kan tillagas på massvis med smaskiga vis, men idag blev det coleslaw. Jag serverar den gärna med grillat eller starka korvar!

Öl är ju en sån där grej som är problematisk för LCHFare, flytande bröd, brukar de säga. Det finns några stycken lågkolhydratöl på systemet. När vi vill ha öl till grillat en varm sommardag, så väljer vi Spendrups Bright som bara innehåller 0,76 % kolhydrater och smakar smaskens!Coleslaw LCHF

Ingredienser
½ lite mindre kålhuvud (ca 200 g)
1 liten gul lök
1 dl cremé fraiche
1 dl majonnäs
½ dl dijonsenap (jag tar gärna lite mer)
Salt och peppar

Gör så här
Finstrimla vitkål och lök. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Coleslaw ska vara krämigt så om det behövs mer lägg till cremé fraiche, majonnäs och senap i samma proportioner som ovan.

Låt stå ett par timmar innan servering. Håller ett par dagar i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. Ditt recept har gjort succé! Ett tips är att tillsätta lite citronsaft också. Den blir lite rinnigare, men friskare :)

    Tack för dina vackra bilder och recept som är tydliga och enkla att följa!

    SvaraRadera
  2. Citron alltså det måste testas!

    SvaraRadera