söndag 14 april 2013

Ugnsbakad lax på saltbädd med kall senapssås (10 portioner)



Ugnsbakad lax på saltbädd med kall senapssås




Ingredienser
Lax

ca 2 kg laxfilé med skinn
ca 10 dl grovt havssalt
1 1/2 dl olja
1 1/2 dl pressad citronjuices
1 msk dijongsenap
nymalen peppar
2 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
citronklyftor att garnera med 


Kall senapssås
Ingredienser
4 dl crème fraiche eller smetana
3-4 msk dijongsenap
1 dl vispgrädde


Gör så här
Lax: Sätt ugnen på 225 grader. Täck en ugnsplåt med ett cm-tjockt lager havssalt. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden.
Rör ihop olja, citronjuice, senap och peppar. Blanda i dill och gräslök i en liten skål. Fördela kryddblandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i 25 min. 

Senapssås: Blanda crème fraiche och dijongsenap. Vispa grädden och rör ner den i blandningen.

Servera med citronklyftor, färska örter och en sallad eller som på min födelsedag med pressad kålrot!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar