tisdag 30 april 2013

Mandelbullar ca 60 st
Vet inte om jag har nämnt här på bloggen att jag nästan var vegetarian under en period av livet. Nästan är givetvis konstigt, vegetarian är ju rätt så absolut! Jag levde som vegetarian, men jag åt kyckling från en ekologisk gård i närheten av mina föräldrar och fisk som de hade fiskat. Hur som helst så tänkte jag att det är dags för ett vegetariskt LCHF-tema! Här kommer det första, detta är riktigt fina bullar!


Mandelbullar

Ingredienser
200 g mandelmjöl
3 dl finriven ost (ex. cheddar eller herrgård)
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 dl vispgrädde
1 gul lök
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
1 liter buljong (till kokning)
Smör (till stekning)

Gör så här
Blanda mandel, pofiber, ost, lök, salt och peppar. Tillsätt sedan ägg och vatten och blanda väl. Forma smeten till bullar, använd ett matskedsmått så blir de jämnstora. Koka upp buljongen och koka bullarna i 8 minuter. Ta upp dem med hjäp av en hålslev. Stek i smör tills de fått en fin yta. Servera med blomkålsmos och lingon.

3 kommentarer:

  1. Detta måste jag testa, ser ju jättespännande ut. Alltid kul att kunna variera sig med olika alternativ.

    SvaraRadera
  2. Kan man byta ut pofiber mot mer fiberhusk? /Ami

    SvaraRadera
  3. Hej Ami! Spontant skulle jag säga nej - fiberhusk är mer som gelé och pofiber mer smuligt. Därför funkar en kombination bra som ersättning för skorpmjöl... Du har inte vetekli hemma, det skulle du nog kunna ta istället? Lite mer kolhydrater, men det borde funkar om du inte är glutenalergisk. Om du är det så skulle jag testa med 0,5 dl mandelmjöl till och 1 msk fiberhusk. Lycka till det är riktigt goda bullar! :)

    SvaraRadera