måndag 3 september 2012

Garlic & Pepper LCHF (4 portioner)






















Efter 4 Thailandsresor så har vi fått en del matfavoriter från det landet. Det här är vår favorit! I Thailand serveras givetvis Garlic & Pepper med ris, jag föredrar böngroddar eller strimlad vitkål, helst färsk!

Garlic & Pepper LCHF





Ingredienser
500 g nötfärs
ca 1 dl rapsolja
8 st vitlök solo
2 msk fisksås
1 krm råsocker
Peppar

Gör så här
Skala vitlöken och dela dem i 4 delar, krossa sedan delarna med bredsidan av en stor köttkniv. De kan behöva hackas ner lite till, men det ska vara rejäla bitar. 
























Hetta upp hälften av oljan på max värme. Det ska bli riktigt varmt – droppa i lite vatten, när allt vatten fräst bort så är det dags att lägga i vitlöken! Rör KONSTANT, vitlöken ska bli gyllenbrun och knaprig, men absolut inte bränd och den bränner fort om man slutar att röra. När vitlöken fått en fin färg och är krispig så häller du av dem i en skål, men behåll så mycket av oljan som möjligt. 

Tillsätt resen av oljan, när den är riktigt varm så tillsätts köttet som steks på mycket hög värme, under omrörning, tills det är genomstekt – ett par minuter brukar räcka. Tillsätt vitlöken igen, strö över socker och peppar, avsluta med fisksåsen och rör om ordentligt. Nu är det färdigt att serveras!

4 kommentarer:

  1. Tack för en bra blogg! Alltid fantastiska foton! Det här receptet kommer jag prova att göra nån gång framöver. Är det svartpeppar man ska ta? Mvh Annemo

    SvaraRadera
  2. Tack Annemo! Japp det är svartpeppar! :)

    SvaraRadera
  3. Åh va gott, vi åt något liknande det i Thailand 2011 så ditt recept måste definitivt testas. Vi tillbaka till Thailand igen i februari.

    Jag älskar de där tunna smöriga pannkakorna (de säljs på de små cykelvagnarna) och fyller med ost och frukt. Ska be om receptet då och sen testa mig fram till en LCHF variant.

    Min viktresa är nu på -11,3 kg med bland annat din(och Connys) hjälp och inspiration :) Tack!

    SvaraRadera
  4. Grattis till de 11,3 - mycket bra jobbat! :) Du får höra av dig med LCHF pannkakorna - de är verkligen supergoda i Thailand! :)

    SvaraRadera