onsdag 10 december 2014

Squashkaka (12 portioner)




















Squashkaka är ett utmärkt, lite mindre omständligt, alternativ till ostkaka. 

Squashkaka





Ingredienser
1,5 kg squash
4 ägg
1 dl xylitol (alt. sukrin)
1 knivsudd stevia
1dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1 riven bittermandel

Gör så här
Skölj, skala och kärna ur squshen. Skär dem i mindre bitar. Lägg i kokande vatten i 10 min. Häll av vattnet, låt svalna. Mixa squashen och låt dem rinna av en stund, krama sedan ur lite försiktigt. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och sötning tills det blir vitt och pösigt.

Vispa mjölet i mjölken. Blanda sedan ner den i äggsmeten. Riv i bittermandeln. Tillsätt sedan squashen och rör om. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedersta delen av ugnen i 1,5 timme. Täck med bakplåtspapper. Serveras ljummen med grädde och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar