Idag är det chokladbollens dag! Jag använder havregryn, vill man ha en striktare LCHF bulle så finns det flera recept med fibrex, men jag tycker inte att det är så gott. Havregryn innehåller ingen gluten, men om man vill vara säker ska man ta Sempers havregryn, de garanterar att inga andra korn kan ha kommit in bland havregrynen. Jag är inte superförtjust i vanliga kokosflingor så jag mixade rostade kokosflarn till hälften av bullarna och pecannötter till den andra halvan!
Chokladbollar
Ingredienser
100 gram osaltat, rumstempererat smör
1 dl xylitol
3 dl havregryn
1 krm vaniljpulver
4 msk kakao
3 msk starkt kallt kaffe
2 dl kokosflingor
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och kaffe och blanda väl. Rulla till 20 bullar. Sprid ut kokosen på en tallrik och rulla bullarna i kokos. Lägg kallt en stund och avnjut sedan till en kopp kaffe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar