Mandeltryffelägg
Ingredienser
Tryffel:
100 g smör
1,5 dl vispgrädde
300 g Marabou premium 70%
3 msk sukrin melis
1 krm vaniljpulver
4 msk kakao
Pulver till utsida:
2 msk sukrin melis
2 msk florsocker
1 msk kakao
60 st mandlar
Gör så här
Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt sönder chokladen och blanda i. Tillsätt sötning, vanilj och kakao. Rör tills chokladen har smält. Låt vila i kylskåp över natten. Häll sukrin, florsocker och kakao i en påse. Förslut påsen med luft i, skaka tills allt har blandat sig. Forma tryffeln runt en mandel till ägg, lägg några stycken i påsen i kakao och sockerblandningen. Skaka tills de fått ett jämnt lager . Förvara svalt och torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar