Macronerna ligger förresten på fatet som jag vann i Arlas smörbagartävling!
Apelsin- & chokladmacroner
Ingredienser
Kakor
120 g äggvitor
2 msk sukrin
130 g mandelmjöl
1 dl sukrin melis
40 droppar apelsinessens
Smörkräm
Använd samma som på Spindelkakorna
Gör så här
Kakor: Vispa äggvitorna, tillsätt sukrinen lite i taget, vispa till ett hårt skum. Blanda försiktigt i sukrin melis och mandelmjöl. Spritsa ut 50 stycken 5-kronestora klickar på bakplåtspapper. Låt kakorna vila i 15 minuter innan du sätter in dem i ugnen - det är för att de inte ska spricka i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 minuter. De ska vara mjuka när du tar ut dem. Dra bort kakorna från bakplåtspapperet direkt när de kommer ut ut ugnen.
När kakorna svalnat helt, spritsa kräm på 25 stycken kakor och lägg på resterande kakor som lock. Jag dekorerade med lite smält choklad som var kvar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar