söndag 30 september 2012

Hemmagjord Nutella



Det här är ett ganska vuxet chokladpålägg, för den som vill barnanpassa eller inte bryr sig så mycket om sockerinnehållet så går det bra att välja en annan, mindre mörk choklad. Eller varför inte göra "Tiger-Nutella", en sats med mörk choklad och en med vit choklad - inget för en LCHFare, men kanske lyckat på brunch med barnen! :)

Hemmagjord Nutella






Ingredienser
40 g hasselnötsmjöl
100 g Marabou premium 70%
1,25 dl vispgrädde
40 g smör

Gör så här
Rosta hasselnötsmjölet i ugnen på 200 grader i 3 min, vänd efter halva tiden, var försiktig så att det inte bränns.

Hacka chokladen. Koka upp grädden och stäng av värmen. Häll i den hackade chokladen, lite i taget, rör tills all choklad har smält.

Rör ner smöret, lite åt gången, i grädden.

Blanda till sist ner nötmjölet, häll upp Nutellan i burkar.

Förvara Nutellan i kylskåpet så kan den hålla i upp till 3 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar