söndag 29 september 2013

Mandelpaj med karamelliserat äpple (12 portioner)




















Mandelpaj med karamelliserat äpple




Ingredienser
Pajbotten
125 g osaltat smör
2 ägg
4 msk sukrin melis
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning

100 g vit choklad
150 g rumstempererat osaltat smör
1 msk xylitol
160 g mandelmjöl
4 st äggulor
1 krm vaniljpulver
3 stycken svenska äpplen

Karamellisering
3 msk sukrin gold









































Gör så här
Pajbotten: Smält smöret. Vispa ägg och sukrin pösigt. Häll det smälta smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner i smeten. Tryck ut pajdegen i en paj- eller springform, här valde jag att göra det i 6 stycken små pajformar.

Fyllning: Smält chokladen. Mixa samtliga torra ingredienser. Tillsätt smält choklad, smör och äggulor och blanda väl. Skölj och kärna ur äpplena, skiva dem tunt.  Fyll pajskalen med mandelkrämen och toppa med äpple. Baka i ugnen i 200° i 20 minuter.

Sprid ut sukrin gold över pajen/pajerna och smält det sedan med en brännare. Pajen passar utmärkt att serveras både ljummen och kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar