tisdag 10 september 2013

Kebabbröd (24 stycken)






















Det här är ett bröd som passar både till kebab och taco, men de är också toppen med smör och ost på! :) Eftersom man inte får in lika många åt gången i ugnen så skulle jag rekommendera att göra en halv sats!


Kebabbröd



Ingredienser
8 dl vatten
1 pkt jäst
1 msk salt
2 msk farinsocker
3 msk olivolja
10 dl mjölblandning
1,5 dl pofiber
1,5 dl kokosnötsmjöl

Gör så här
Blanda ut jästen i ljummet vatten, salt och farin. Tillsätt olivoljan. Tillsätt mjölblandningen till degspadet under bearbetning. Fortsätt bearbeta i minst 5 minuter. Låt jäsa i 30 min. Blanda kokosnötsmjöl och pofiber och sprid ut det på bakbordet. Knåda in det mesta av blandningen i degen. Spara en del att kavla ut bröden i. Dela degen i 24 delar och kavla ut till ett par millimeters tjocklek. Om du vill ha dem runda och fina som på bilden så använder du en form på ca 14 cm för att degen ska räcka till 24 bröd! Baka i ugnen på 250°, ca 5 minuter på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar