lördag 2 februari 2013

Garlic & pepper pilgrimsmusslor (2 portioner)


Som ni kanske vet är vi sjukt förtjusta i vitlök och garlic & pepper är en storfavorit i olika versioner. Här kommer den senaste med pilgrimsmusslor. Det är perfekt helgmat, supersmaskigt och lyxigt, men riktigt enkelt och snabbt att göra!

Garlic & pepper pilgrimsmusslor






Ingredienser
400 g pilgrimsmusslor
4 st vitlök solo
1 msk fish sauce
peppar

Gör så här
Rensa vitlöken och krossa den med knivens bredsida. Hacka lite till om det behövs. Hetta upp oljan i stekpannan så att det blir riktigt varmt, tillsätt vitlöken och stek under konstant omröring. När vitlöken är rostad och gyllenbrun, ta bort den från stekpannan, men behåll så mycket av oljan som möjligt i stekpannan. Stek pilgrimsmusslorna i vitlöksoljan på mycket hög värme i 1,5 minut per sida. Krydda med fish sauce och peppar. Lägg på vitlöken innan du serverar.

Här har jag serverat med en sallad gjord på körsbärstomater, gurka och purjolök.

1 kommentar:

  1. Åh vad kul att ni fortsätter med pilgrimsmusslor. Visst är det underbart smaskens!! :) Och det här receptet måste jag ju prova någon gång!

    SvaraRadera