fredag 4 januari 2013

Nyårsmiddag
Så här är det att äta middag hemma hos oss! Allt måste arrangeras och plåtas, men vännerna Matilda och Magdalena hade stort tålamod med mig... :)

Vi hade förberett lite olika saker så vi började med lite tilltugg och champagne. Jag bjöd på västerbottensostkex med rökt renkött och cream chese, Matilda och Magdalena hade förberett tapas med buffelmozzarella, parmaskinka och hemgjord pesto. Förrätten var Matilda och Magdalenas - det blev pilgrimsmusslor med dill. Till huvudrätt blev det stekta oxfilémedaljonger med rostade grönsaker och svampsås, gjord på svart trumpetsvamp. Sist men inte minst blev det hallonbomb till efterrätt. Alla recepten finns här nedan.

Allt blev jättegott och sällskapet var mycket trevligt! Enda problemet med tillställningen var att tiden gick så fort så vi blev helt överraskade att vi var tvungna att ge oss ut för att se fyrverkerierna vid tolvslaget! För dem av er som inte har kollat in fyrverkerierna vid Stadsteatern (i Malmö) så kan jag verkligen rekommendera det - lugnt och sansat och fantastiska fyrverkerier!

1 kommentar:

  1. Underbar mat, snyggaste värdparet, härliga samtal och fantastiska fyrverkerier! Ja, det var verkligen en toppen-nyår! Och kexen kommer jag absolut prova för de var gudomligt goda!!

    SvaraRadera