onsdag 14 november 2012

Garlic & Pepper på kyckling (4 portioner)Jag har haft med Garlic & Pepper gjord på köttfärs tidigare, men denna rätt kan varieras i det oändliga och detta är en annan favorit!


Garlic & Pepper på kyckling

Ingredienser

4 st kycklingbröst
1 dl rapsolja
8 st vitlök solo
2 msk fisksås
1 krm råsocker
Grovmald svart peppar


Gör så här
Skiva kycklingen i fina skivor. Skala vitlökarna och dela dem i 4 delar, krossa sedan delarna med bredsidan av en stor köttkniv. De kan behöva hackas ner lite till, men det ska vara rejäla bitar.
Hetta upp hälften av oljan på max värme. Det ska bli riktigt varmt – droppa i lite vatten, när allt vatten fräst bort så är det dags att lägga i vitlöken! Rör KONSTANT, vitlöken ska bli gyllenbrun och knaprig, men absolut inte bränd och den bränner fort om man slutar att röra. När vitlöken fått en fin färg och är krispig så häller du av den i en skål, men behåll så mycket av oljan som möjligt.

Tillsätt resen av oljan, när den är riktigt varm så tillsätts kycklingen som steks på mycket hög värme, under omrörning, tills det är genomstekt – ett par minuter brukar räcka. Tillsätt vitlöken igen, strö över socker och peppar, avsluta med fisksåsen och rör om ordentligt. Nu är det färdigt att serveras! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar