Det här är en variant på en kaka som mamma alltid gjorde när jag var liten, ni vet när andras mammor gjorde kärleksmums till utflykten gjorde mamma bärrutor - de var alltid mycket uppskattade! Och eftersom mamma bjöd på årets allra första björnbär i veckan så tänkte jag att det var dags för denna goding! :)
Björnbärskaka
Ingredienser
100 g osaltat smör
4 ägg
4 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 dl xylitol
1 knivsudd stevia
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
200 g björnbär
Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i de uppvispade äggen. Tillsätt smält smör och vispgrädde. Häll i en smörad och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosnötsmjöl), toppa med bären. Grädda i 170 grader i 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar