Detta är ett busenkelt sätt att laga riktigt god fisk! När jag lagade den igår serverade jag med smörstekt fänkål, tomat och hemmaodlade sockerärtor - men rätten passar också bra med blomkålsris. Jag föredrar färska spättfilér, men om du använder frysta behöver de tinas först.
Ugnsbakad spätta
Ingredienser
600 g spättafilé
2 dl smetana
2 msk fiskfond
1 dl vatten
1 kruka dill
2 dl smetana
2 msk fiskfond
1 dl vatten
1 kruka dill
Salt och peppar
Gör så här
Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Koka upp smetana med fond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör ner i såsen. Sätt ugnen på 225°C. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Gör så här
Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Koka upp smetana med fond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör ner i såsen. Sätt ugnen på 225°C. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar