Får erkänna att jag glömde räkna hur många det blev! Dumt! Men de blir ju inte mindre goda av det. :) Om du vill ha mer traditionella lussebullar, så gjorde jag det förra året!
Ingredienser
100 g smör
0,5 g saffran
2 ägg
0,5 dl sukrin
0,5 dl xylitol
1 knivsudd stevia
4 dl mjölblandning
2 tsk bakpulver
1 dl mandel
Gör så här
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med grovt hackad mandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Saffrans-biscotti
Ingredienser
100 g smör
0,5 g saffran
2 ägg
0,5 dl sukrin
0,5 dl xylitol
1 knivsudd stevia
4 dl mjölblandning
2 tsk bakpulver
1 dl mandel
Gör så här
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med grovt hackad mandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar