Har testat mjuk pepparkaka som årets pepparkaka, gjorde ju en mer traditionell hård pepparkaka förra året, årets mjuka blev lite smulig, men mycket smaskig!
Mjuk pepparkaka
Ingredienser
100 g osaltat smör
4 ägg
4 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 dl xylitol
1 knivsudd stevia
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
1,5 tsk ingefära
0,5 tsk nejlika
1,5 tsk kardemumma
2 msk kanel
Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i de uppvispade äggen. Tillsätt smält smör och vispgrädde. Häll i en smörad och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosnötsmjöl). Grädda i 170 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Går utmärkt att frysa i skivor och servera med lite smör och ost! :)
Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i de uppvispade äggen. Tillsätt smält smör och vispgrädde. Häll i en smörad och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosnötsmjöl). Grädda i 170 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Går utmärkt att frysa i skivor och servera med lite smör och ost! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar