LCHF-tomatsoppa
Ingredienser
6 burkar krossade tomater
3 burkar vatten
6 st lökar
3 dl olivolja
450 g vitkål
3 vitlök solo
3 msk oregano
3 msk timjan
1 msk grovmalen svartpeppar
1 flaska Bong grönsaksfond
14 dl smetana
Gör så här
Gör så här
Hacka löken, rensa och skiva kålen, rensa och dela vitlöken. Stek löken i olivoljan. När löken blivit lite mjuk och genomskinlig pressa ner vitlöken och stek några minuter till. Tillsätt oregano, timjan, peppar och kål och låt steka upp. Tillsätt tomat och vatten. Häll i fonden och rör ordentligt. Låt koka i minst 10 minuter utan lock. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Servera med en rejäl klick smetana. Passar perfekt att portionsfrysa och ta med till lunchen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar