tisdag 16 oktober 2012

LCHF-tomatsoppa med smetana (14 portioner)





LCHF-tomatsoppa






Ingredienser
6 burkar krossade tomater
3 burkar vatten
6 st lökar
3 dl olivolja
450 g vitkål
3 vitlök solo
3 msk oregano
3 msk timjan
1 msk grovmalen svartpeppar
1 flaska Bong grönsaksfond 

14 dl smetana

Gör så här 

Hacka löken, rensa och skiva kålen, rensa och dela vitlöken. Stek löken i olivoljan. När löken blivit lite mjuk och genomskinlig pressa ner vitlöken och stek några minuter till. Tillsätt oregano, timjan, peppar och kål och låt steka upp. Tillsätt tomat och vatten. Häll i fonden och rör ordentligt. Låt koka i minst 10 minuter utan lock. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Servera med en rejäl klick smetana. Passar perfekt att portionsfrysa och ta med till lunchen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar