Sidor

lördag 13 oktober 2012

Härliga bacon- och chèvreknyten (12 stycken)



Det här en av våra nya favoriter. Det är sydtysk husmanskost, som jag har ätit på mina jobbresor till trakten. Busenkela, supersmaskiga och de passar både som huvudrätt, förrätt eller snacks! Snacka om "allroundmat"! Dessutom är det en av få rätter som inte innehåller några kolhydrater - minsann! :)

Härliga bacon- och chèvreknyten

Ingredienser
250 g bacon
200 g chèvre

Gör så här
Om du använder chèvre som kommer i rullar och redan är skuren så är det lite lättare, men det är godare med bättre chèvre! Om du inte har förskuren ost så behöver du ta bort det yttre lagret och forma osten till lika många bollar eller fyrkanter som du har skivor bacon. Lägg först bacon så att du täcker kortsidorna sedan vrider du den 90 grader och rullar in den i resterande baconskiva så att osten blir helt täckt.


Sedan steker du på medel till låg värme så att ytan blir krispig och osten hinner blir varm! Servera på en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar