torsdag 16 juli 2015

Glass med brynt smör (6 portioner)Sommaren känns lite tveksam i år, men idag har det varit riktigt fint i Malmö och det verkar som att helgen ska bli bra! Så, jag tänkte att det var dags för den nya favoritglassen! :)

Glass på brynt smör Ingredienser
100 g smör
2 dl standardmjölk
20 droppar sukralos

0,5 dl sukrin
1 krm vanilj

3 ägg
3 dl vispgrädde

Gör så här

Smält smöret i en panna och låt det sedan puttra på medelhög värme. Cirkla pannan då och då så att smöret inte bränns och för undan det översta skummet med en sked för att kontrollera färgen. Den ska vara gyllenbrun och smöret ska dofta rostat när det är färdigbrynt. Häll över i ett kärl och ställ att svalna i rumstemperatur. 

Hetta upp mjölken i en kastrull och vispa under tiden samman sötning, vanilj och ägg till en fluffig smet. Fortsätt att vispa medan du häller i den heta mjölken, lite i taget. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknar ordentligt. Ta kastrullen från spisen och låt svalna en aning. 

Häll sedan i det brynta smöret, försiktigt och lite i taget under omrörning. Rör ner den kalla ovispade grädden. Ställ blandningen att svalna helt i kylen och kör sedan i en glassmaskin eller frys i en burk i frysen. Förvara i frysen och ta fram 10-15 minuter före servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar