Sidor

lördag 15 augusti 2015

Björnbärskaka (12 portioner)





















Det här är en variant på en kaka som mamma alltid gjorde när jag var liten, ni vet när andras mammor gjorde kärleksmums till utflykten gjorde mamma bärrutor - de var alltid mycket uppskattade! Och eftersom mamma bjöd på årets allra första björnbär i veckan så tänkte jag att det var dags för denna goding! :)

Björnbärskaka






Ingredienser

100 g osaltat smör
4 ägg
4 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 dl xylitol
1 knivsudd stevia
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
200 g björnbär
























Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i de uppvispade äggen. Tillsätt smält smör och vispgrädde. Häll i en smörad och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosnötsmjöl), toppa med bären. Grädda i 170 grader i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar