Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor.
Hallontoppar
Ingredienser
200 g osaltat smör
1,2 dl sukrin melis
2 knivsuddar stevia
6 st ägg
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljpulver
4 dl kokosnötsmjöl
32 st frysta hallon
Rulla degen till små bollar som placeras ut på en plåt. De blir inte större, så du kan placera dem nära varandra. Tryck ner ett ett fryst hallon i mitten på varje boll. Om du håller i bollen med ena handen när du tycker ner hallonet med andra handen så undviker du att kakan spricker allt för mycket.
Grädda i 150° i ca 15 minuter. De går alldeles utmärkt att frysa.
32 st frysta hallon
Gör så här
Vispa det rumstempererade smöret och sötningen tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under konstant vispning. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggblandningen. Låt vila i 30 minuter i kylskåp.
Rulla degen till små bollar som placeras ut på en plåt. De blir inte större, så du kan placera dem nära varandra. Tryck ner ett ett fryst hallon i mitten på varje boll. Om du håller i bollen med ena handen när du tycker ner hallonet med andra handen så undviker du att kakan spricker allt för mycket.
Grädda i 150° i ca 15 minuter. De går alldeles utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar