onsdag 3 juni 2015

Hallontoppar (ca 32 stycken)






















Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor.


Hallontoppar





Ingre
dienser
200 g osaltat smör
1,2 dl sukrin melis 

2 knivsuddar stevia 
6 st ägg 
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljpulver
4 dl kokosnötsmjöl
32 st frysta hallon


Gör så här
Vispa det rumstempererade smöret och sötningen tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under konstant vispning. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggblandningen. Låt vila i 30 minuter i kylskåp.

Rulla degen till små bollar som placeras ut på en plåt. De blir inte större, så du kan placera dem nära varandra. Tryck ner ett ett fryst hallon i mitten på varje boll. Om du håller i bollen med ena handen när du tycker ner hallonet med andra handen så undviker du att kakan spricker allt för mycket.

Grädda i 150° i ca 15 minuter. De går alldeles utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar