Sidor

tisdag 9 juli 2013

Kanelbullar (24 stycken)






















Kanelbullar




Ingredienser
150 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
50 g jäst
1 dl xylitol

2 knivsuddar stevia
½ tsk salt
10 dl Elins mjölblandning
2 msk sirap
2 tsk kardemumma

Fyllning
150 g osaltat smör
4 msk kokossocker
2 msk kanel

Topping
1 uppvispat, rumstempererat ägg
1 dl hackade mandlar

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och värm till 37 grader. Tillsätt jästen, sirap, xylitol, stevia, kardemumma, salt och till sist mjölblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.

Knåda degen ordentligt innan du kavlar ut den till ett tunt lager (jag delar degen i 2 delar). Den här degen är mindre elastisk än en vanlig kanelbulledeg så ta det försiktigt när du kavlar, det är ingen fördel att lägga tryck på kaveln. Bred ut 
rumstempererat smör på degen, strö sedan ut kanel och kokosnötssocker. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Placera i formar på en plåt. Låt jäsa ca 30 min. Pensla med vispat ägg och strö över lite hackade mandlar och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar