Sidor

onsdag 20 februari 2013

Krämig LCHF-gratäng (6 portioner)

 


Krämig LCHF-gratäng




Ingredienser
400 g kålrot
100 g lök
30 g vitlök
1 dl vispgrädde
2 dl smetana
100 g ost
Salt och peppar

Gör så här
Rensa och skär alla grönsaker tunt. Blanda smetanan och grädden i en skål. Lägg allt, utom osten, i en ugnsfast form och blanda ordentligt, platta till och lägg osten ovanpå. Grädda i 200° i ca 50 minuter tills kålroten är mjuk och gratängen har fått fin färg och är krämig.

2 kommentarer:

  1. Tack! Jag tycker själv att det är smaskens. Det kanske inte är för de allra striktaste LCHF-arna, men en portion tillsammans med 200 g kött slutar kanske på en 8% kolhydrater och det tycker jag är helt ok.

    SvaraRadera