Krämig LCHF-gratäng
Ingredienser
400 g kålrot
100 g lök
30 g vitlök
1 dl vispgrädde
2 dl smetana
100 g ost
Salt och peppar
Gör så här
100 g lök
30 g vitlök
1 dl vispgrädde
2 dl smetana
100 g ost
Salt och peppar
Gör så här
Rensa och skär alla grönsaker tunt. Blanda smetanan och grädden i en skål. Lägg allt, utom osten, i en ugnsfast form och blanda ordentligt, platta till och lägg osten ovanpå. Grädda i 200° i ca 50 minuter tills kålroten är mjuk och gratängen har fått fin färg och är krämig.
Ser gott ut! Gratänger är aldrig fel.
SvaraRaderaTack! Jag tycker själv att det är smaskens. Det kanske inte är för de allra striktaste LCHF-arna, men en portion tillsammans med 200 g kött slutar kanske på en 8% kolhydrater och det tycker jag är helt ok.
SvaraRadera