Lussebullar
Ingredienser
Bulle
150 g smör
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
1 g saffran
50 g jäst
1 dl creme fraiche
2 msk sukrin
Några korn stevia
1 äggula
½ tsk salt
10-14 dl Elins mjölblandning
2 msk sirap
Fyllning
100 g smör
3 msk socker
2 msk sukrin
några korn stevia
några korn stevia
1 ½ tsk kanel
2 tsk kardemumma
8 st sötmandlar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och värm till 37 grader. Tillsätt jästen, creme fraiche, sirap, sukrin, äggula, saffran, salt och till sist mjölblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Baka ut degen till ca 40 bullar. Gör en grop i varje bulle med mjölat pekfinger och lägg i en klick av fyllningen. Låt jäsa ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar