söndag 28 juli 2013

Kennerts gräddiga kyckling (4 portioner)























Det här är min svärfars signatur-rätt! Jag är inte helt säker på hur han gör sin, på något sätt är hans alltid lite godare... :)

Kennerts gräddiga kyckling




Ingredienser
4 kycklingfiléer
4 dl vispgrädde
Grillkrydda

Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i en rejäl klick smör. Täck dem med grillkrydda (jag använder Santa Marias eftersom den inte innehåller glutamat, eller min egen grillkrydda!). Tillsätt grädden och låt småkoka under lock i ca 10 minuter. Rätten är inte känslig för att koka för länge eller värmas - så den går alldeles utmärkt att förbereda och sedan värma upp när gästerna kommer! Jag gillar att värma upp lite strimlad kål i såsen innan jag serverar!



3 kommentarer:

  1. Det låter jättegott! Kyckling kan man göra så otroligt mycket gott med.

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för inspiration! Det blev gårdagens middag! Mvh Annemo

    SvaraRadera
  3. Va roligt! Jag hoppas det blev bra! :)

    SvaraRadera