måndag 18 mars 2013

Påskägg (70 stycken små)


Det var ett litet tag sedan jag gjorde mitt senaste inlägg, jag ber om ursäkt för det! Det har varit många resor och mycket på jobbet så det har ställt till det lite... men jag har också planerat påsken på Fit på fett - vilket ni kommer att få se den här veckan! De första åren på LCHF gjorde jag påskägg med nötter och mörk choklad, men jag tycker att det blir lite tråkigt, så nu gör jag mitt eget! Jag börjar min påskkavalkad med påskägg gjorda av smaksatt mandelmassa, under veckan som kommer lägger jag upp fler godisar, men också flera godsaker till påsklunchen!


PåskäggIngredienser
1 sats mandelmassa
25 g vit choklad
25 g mörk choklad
10 droppar mango och lime smaksättning
Grön hushållsfärg
15 droppar jordgubbssmak
Röd hushållsfärg
Strössel

Gör så här
Dela mandelmassan i två delar, kör den ena delen i matberedaren med mangolime och den gröna hushållsfärgen tills det blandats väl. Diska ur mixern så att smaker och färger inte blandas. Mixa den andra halvan med jordgubbssmak och röd hushållsfärg.
Forma till ägg, jag tyckte det var lättare att få en fin form när äggen var små, men man kan givetvis göra dem större.
Smält chokladen i två olika grytor. Doppa botten på äggen i chokladen, hälften av äggen i den vita och hälften i den mörka. Sprinkla över lite strössel. Tips! Om du ska förvara dem några dagar före servering så skippa strösslet - det blir lite upplöst och geggigt om man inte kan hitta en sval och torr plats....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar