Sidor

söndag 12 juli 2015

Ugnsbakad spätta (4 portioner)























Detta är ett busenkelt sätt att laga riktigt god fisk! När jag lagade den igår serverade jag med smörstekt fänkål, tomat och hemmaodlade sockerärtor - men rätten passar också bra med blomkålsris. Jag föredrar färska spättfilér, men om du använder frysta behöver de tinas först.

Ugnsbakad spätta




Ingredienser
600 g spättafilé
2 dl smetana
2 msk fiskfond
1 dl vatten
1 kruka dill
Salt och peppar

Gör så här
Rulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Koka upp smetana med fond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör ner i såsen. 
Sätt ugnen på 225°C. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar