onsdag 17 juni 2015

Rulltårta med hallon och smörkräm





















Rulltårta kan väl vara något att ta med till midsommarstången! Om hallonen blir för flyktiga så kan man tillsätta 1 tsk gelatin  följ instruktionerna på förpackningen. Gör det i god tid bara så att det hinner ta ihop och svalan! Luckan till vår ugn är trasig, så tyvärr fick rulltårtan inte mycket färg den här gången, men den blev god ändå! :)



Rulltårta


Ingredienser
3 ägg
0,5 dl stevia socker
8 droppar suckralos
1 dl sojamjöl
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 msk fiberhus
1-2 msk vatten

2 dl mosade hallon
100 g rumstempererat osaltatsmör
0,5 dl sukrin mellis
4 droppar suckralos
1 krm vanilj
2 st äggulor

Gör så här
Botten: Vispa ägg och sötning tills det är vitt och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör tills smeten är jämn. Tillsätt vattnet. Sprid ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter till den stelnat och fått fin färg. När botten har svalnat något, sprid ut lite sukrin på ett bakplåtspapper. Sprid ut smörkrämen och sedan hallonen. Rulla ihop. Vänta inte för länge, botten blir lite stel och kan spricka om man väntar för länge.
Fyllning: Lägg smör, sötning och vanilj i en skål och vispa tills det blir vitt och luftig, tillsätt en äggula i taget och vispa så att det inte separerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar