Sidor

lördag 1 februari 2014

Gratinerad hummer (2-4 portioner)









































Jag tänkte jag skulle lägga ut lite recept, inspirerade av vår resa till Sri Lanka. Jag börjar med gratinerad hummer eftersom olika sorters skaldjur var det vi åt mest under resan! :)

Vitlöksgratinerad hummer 



Ingredienser
2 förkokta färska humrar
200 g smör 
1 st citron 
0.5 dl persilja, hackad 
1 st vitlöksklyfta 
1 msk pofiber

Gör så här
Sätt ugnen på grill, 250°. Klyv hummern på mitten, på längden, genom att trycka knivspetsen genom huvudet och jobba ned mot stjärten. Blanda rumstempererat smör, hackad persilja, riven vitlök och rivet citronskal med pofiber. Fördela smöret över hummerhalvorna. Gratinera i ugnen tills örtsmöret på hummern börjar få färg, ca 5 minuter. Se till att ha en nötknäckare tillhands vid serveringen för klorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar