Sidor

lördag 23 november 2013

Mjuk pepparkaka























Har testat mjuk pepparkaka som årets pepparkaka, gjorde ju en mer traditionell hård pepparkaka förra året, årets mjuka blev lite smulig, men mycket smaskig!


Mjuk pepparkaka


Ingredienser
100 g osaltat smör 
4 ägg 
4 dl mandelmjöl 
0,75 dl kokosnötsmjöl 
1 dl xylitol 
1 knivsudd stevia
2 tsk bakpulver 
1 dl vispgrädde 
1,5 tsk ingefära
0,5 tsk nejlika
1,5 tsk kardemumma
2 msk kanel

Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i de uppvispade äggen. Tillsätt smält smör och vispgrädde. Häll i en smörad och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosnötsmjöl). Grädda i 170 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Går utmärkt att frysa i skivor och servera med lite smör och ost! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar