Sidor

söndag 29 september 2013

Kantarellpaj med västerbottensost (6 portioner)



Kantarellpaj med västerbottensost




Ingredienser
Pajbotten
125 g smör
2 st ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl fiberhusk

Fyllning
3 st ägg
200 g riven västerbottensost
3 dl vispgrädde

0,5 l kantareller

Gör så här
Pajbotten: Smält smöret. Vispa äggen pösigt. Häll det smälta smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna, häll ner blandningen i smeten och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i en pajform eller springform.

Fyllningen: Sätt ugnen på 200°. Rensa kantarellerna och skär ner dem till rätt så stora bitar. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med kantarellerna. Grädda 40 minuter i nedre delen av ugnen. I det ursprungliga receptet står det 25-30 minuter, men det har aldrig räckt i min ugn. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar